Ester kwasu kaprylowego i poliglicerolu P - 4C

Wysyłka w: 5 dni
Cena: 27,00 zł 27.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OPIS DZIAŁANIA.

Emulgator pochodzenia naturalnego, posiadający certyfikat ECOCERT – akceptowany w kosmetykach naturalnych.
Jest doskonałym solubilizatorem – środkiem rozpuszczającym substancje tłuszczowe (oleje, olejki eteryczne). Ma właściwości natłuszczające. Nie jest drażniący, odpowiedni nawet dla wrażliwej skóry, a także do skóry wokół oczu.

WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE.

Żółty, gęsty płyn
Ciężar właściwy – 1,17g/ml
Rozpuszczalny w wodzie i alkoholu
Nierozpuszczalny w tłuszczach (olejach)

ZASTOSOWANIE

Do przygotowywania:
- olejków do kąpieli (środek samoemulgujący – emulguje olej po dodaniu wody przy kąpieli)
- preparatów do mycia ciała
- wód micelarnych
- mydeł w płynie
- odżywek do włosów

DOZOWANIE W PRODUKTACH KOSMETYCZNYCH.

Do 35%
W wodach micelarnych - 2%-5%
W płynach micelarnych zmywających makijaż wodoodporny - 5%

PRZECHOWYWANIE

W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym pojemniku.

UWAGI I PORADY PRAKTYCZNE.

Produkt bardzo łatwo rozpuszcza się w wodzie i roztworach wodnych.

Dane techniczne

INCI POLYGLYCERYL-4-CAPRATE
Opakowanie Butelka szklana
Pojemność 30 g
Działanie Solubilizator (rozpuszcza oleje w fazie wodnej), działa jako wspomagający emulgator. Ma też właściwości natłuszczające.
Certyfikat Surowiec pochodzenia naturalnego.
Kategoria Emulgatory
Kiedy stosować Dzień/Noc
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Bezpieczeństwo stosowania Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).
Ocena specjalisty Surowiec bardzo często używany do przygotowywania wody micelarnej do zmywania makijażu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl