Glyceryl Cocoate

Wysyłka w: 5 dni
Cena: 39,00 zł 39.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OPIS DZIAŁANIA.

Środek emulgujący - niejonowy emulgator i emolient (substancja natłuszczająca) pochodzenia naturalnego, otrzymywany z oleju kokosowego i gliceryny. Produkt łagodny, dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe w preparatach kosmetycznych zmywalnych.

WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE.

Przezroczysty, gęsty płyn, bezbarwny rozpuszczalny w wodzie i alkoholu.
Ciężar właściwy – 1,08g/ml
Miesza się z tłuszczami
HLB 10

ZASTOSOWANIE.

Jest używany jako emulgator wspomagający (koemulgator), środek myjący w olejkach myjących, płynach micelarnych. Solubilizator -rozpuszcza np. olejki eteryczne. Stabilizuje i poprawia wygląd piany.

DOZOWANIE W PRODUKTACH KOSMETYCZNYCH.

1%-10%

PRZECHOWYWANIE

W temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.

UWAGI I PORADY PRAKTYCZNE.

Doskonały środek do tworzenia olejków do mycia twarzy i ciała.

Dane techniczne

INCI PEG-7 GLYCERYL COCOATE
Opakowanie Butelka szklana
Pojemność 10 g
Działanie Oczyszczające, natłuszczające, jako solubilizator
Certyfikat Surowiec przebadany laboratoryjnie.
Kategoria Emulgator/substancja myjąca
Kiedy stosować Dzień/Noc
Przechowywanie W temperaturze pokojowej.
Bezpieczeństwo stosowania Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).
Ocena specjalisty Łagodny emulgator, wykorzystywany nawet w kosmetykach dla dzieci

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl