OLEJ CACAY

OLEJ-Caryodendron-Orcinocense-Cacay.jpeg
  • nowość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 69,00 zł 69.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Kod produktu: 4872-3674C

Opis

OLEJ CACAY

INCI: Caryodendron orinocense seed oil

OPAKOWANIE: butelka szklana

POJEMNOŚĆ: 30g

DZIAŁANIE: Anti-aging / Nawilżajace / Odżywcze

CERTYFIKAT: surowiec naturalny/tłoczony na zimno

KATEGORIA: anti-aging, elastycznosc, blask, wrazliwosc, naczynka/zaczerwienienie, niedoskonalosci, 

nadprodukcja sebum, pory (odblokowanie, oczyszczenie), suchosc, regeneracja, 

KIEDY STOSOWAĆ: dzien/noc

PRZECHOWYWANIE: w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł swiatła i ciepła. 

BEZPIECZEŃSTWO STOSOWANIA: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, gleboki peeling, mikrodermabrazja itp.).

OPINIA SPECJALISTY: „Badania pokazuja, ze olej CACAY jest zdolny do redukowania zmarszczek, wspomagania nawilżenia skóry, jej jędrności i elastyczności oraz gładkości. Będzie najlepszym sprzymierzeńcem w pielęgnacji anti-aging. Nadaje się nawet do skóry wrażliwej.”

Witamina E zapewnia komórkom odżywienie i chroni je przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które sa główna przyczyną starzenia. Retinol znany jest jako witamina anti-aging, ponieważ aktywuje naturalne procesy odnowy skóry, promuje komórkową regenerację oraz  stymuluje produkcję kolagenu i elastyny. Kwas linolowy, określany jako "Witamina F", jest krytycznie niezbędnym czynnikiem, szczególnie dla skór odwodnionych i suchych. 

OPIS DZIAŁANIA: Olej CACAY to odkryty niedawno, jeden z najlepiej strzeżonych sekretów Amazonii, który służył lokalnym społecznościom tego dziewiczego regionu do pielęgnacji skóry i włosów od starożytnych czasów. Pochodzący z orzechów majestatycznego drzewa amazońskiego o nazwie "Cacay" (Caryodendron orinocense), ten cenny olej otrzymywany jest poprzez specjalny proces, który zachowuje wszystkie jego właściwości i korzyści. Łączy on najlepsze cechy wielu z najbardziej poszukiwanych olejów wykorzystywanych w kosmetykach. Wygrywa z olejem arganowym pod względem zawartości kwasu linolowego i witaminy E, a retinolu ma więcej niż olej z dzikiej róży.

WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE: Nietłusty, lekki olej jasnożółtego koloru, o charakterystycznym łagodnym, orzechowym zapachu.

ZASTOSOWANIE: Jako składnik olejowego serum lub mieszanki olejów dobranych do typu cery bądź jako dodatek do kosmetyków jak maseczki / kremy / balsamy / odżywki. Jest polecany do każdego typu skóry potrzebującej pielęgnacji anti-aging.

DOZOWANIE W PRODUKTACH KOSMETYCZNYCH: Może być używany samodzielnie, do 100% lub jako składnik aktywny

PRZECHOWYWANIE: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

UWAGI I PORADY PRAKTYCZNE: Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięty. Nakładając olej na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale  i szybko sie wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gladką i z odczuciem nawilżenia.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl