OLEJ SACHA INCHI

OLEJ-SACHA-INCHI2.jpg
  • nowość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 69,00 zł 69.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Kod produktu: 8F09-99680

Opis

INCI: PLUKENTIA VOLUBILIS (INCA INCHI) SEED OIL

OPAKOWANIE: butelka szklana

KATEGORIA: Regeneracja / Nawilżenie / Przeciwstarzeniowo

CERTYFIKAT: surowiec organiczny, tłoczony na zimno 

DZIAŁANIE: odżywcze, przeciwstarzeniowe, regenerujące, nawilżające, łagodzące przy przewlekłych schorzeniach skórnych

ZASTOSOWANIE: do kremów, balsamów, masek – do twarzy i ciała - do skóry suchej, starzejącej się, zniszczonej, uszkodzonej

Zalecane użycie: od 5 do 100%

BEZPIECZEŃSTWO STOSOWANIA: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).

KIEDY STOSOWAĆ: Na noc

OPINIA SPECJALISTY: „Olej Sacha inchi to dobry wybór dla osób borykających się z przewlekłymi schorzeniami skórnymi”.

OPIS DZIAŁANIA: Olej otrzymywany z nasion półbyliny pochodzącej z deszczowych lasów Amazonii powszechnie znane jako sacha inchi, górskie orzeszki, inca-orzeszki. Roślina była uprawiana przez rdzennych mieszkańców Amazonii od tysięcy lat. Wykorzystywano jej liście a także olej z orzechów do celów spożywczychOlej zawiera dużą ilość  NNKT (nienasyconych kwasów tłuszczowych).  Równowaga pomiędzy omega-3 (kwas alfa-linolenowy 45-48%) a omega-6 (kwas linolowy 32-37%) wynosi 1,4:1. Taki układ kwasów tłuszczowych zapewnia specyficzne działanie kosmetyczne oleju.

DZIAŁANIE OLEJU SACHA INCHI:

 - odżywcze

- natłuszczające

- regenerujące

- silne działanie nawilżające (dzięki zawartości NNKT)

- przeciwutleniające

- przeciwstarzeniowe

- łagodzące stany zapalne

- likwiduje blizny i objawy bielactwa

- uelastyczniające

- wzmacniające i regenerujące łuskę włosa.

WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE: Łagodny orzechowy smak i zapach.

ZASTOSOWANIE: Jako samodzielny preparat do masażu oraz jako składnik kompozycji kosmetycznych – balsamów, mleczek, kremów. Można go również dodawać jako składnik aktywny do porcji gotowego kosmetyku drogeryjnego.

Produkt polecany do:

  • skóry suchej: nawilżanie, natłuszczenie, odżywienie
  • skóry dojrzałej: przeciwstarzeniowo, przeciwzmarszczkowo, fotoprotekcyjnie
  • skóry uszkodzonej (skóra atopowa, ze zmianami łuszczycowymi, egzemami): przeciwzapalnie, gojąco
  • skóry ciała - blizny i bielactwo – zmniejsza widoczność blizn i wyrównuje koloryt skóry,
  • rozstępy – uelastycznienie, regeneracja
  • włosów – wzmacnia i regeneruje włosy suche, zniszczone.

DOZOWANIE W PRODUKTACH KOSMETYCZNYCH: 5% - 100%

PRZECHOWYWANIE: W szczelnych pojemnikach z dala od źródeł światła i ciepła.

UWAGI I PORADY PRAKTYCZNE: Delikatny, lekki, łatwo wchłaniający się olej , odpowiedni nawet dla kobiet w ciąży i karmiących.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl