OLEJ TAMANU

OLEJ-Calophyllum-Inophyllum-Tamanu.jpeg
  • nowość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 29,00 zł 29.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Kod produktu: BFA9-5531D

Opis

INCI: Calophyllum Inphyllum Seed Oil

 

OPAKOWANIE: butelka szklana

 

CERTYFIKAT: surowiec naturalny

KATEGORIA: wygładzenie, nawilżenie

KIEDY STOSOWAĆ: dzień / noc

PRZECHOWYWANIE: w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła i ciepła

BEZPIECZEŃSTWO STOSOWANIA: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).

OPIS DZIAŁANIAOlej dostępny w ofercie powstał w wyniku wytłaczania na zimno odpowiednio przygotowanych pestek z owoców drzewa tamanu pochodzącego z ekologicznych upraw. Jest to olej całkowicie naturalny, nierafinowany, pozyskany bez użycia rozpuszczalników, ani innych środków chemicznych.

 WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE: Gęsty, płynny olej w kolorze od żółtego, poprzez zielony do brunatnego o zapachu intensywnym, korzennym, ziołowym, trawiastym. Możliwy naturalny osad. Olej krystalizuje i tężeje w temp. poniżej 10°C.

 

ZASTOSOWANIE:

  • Jako składnik olejków leczniczych i maści do cery podrażnionej, trądzikowej z licznymi stanami zapalnymi.
  • W serum olejowych i kremach do cery trądzikowej.
  • W preparatach redukujących blizny i rozstępy.
  • Jako dodatek do mydeł o działaniu oczyszczającym i przeciwzapalnym.
  • W odżywkach i maskach do przetłuszczającej się skóry głowy, a także do skóry z łupieżem.

 

DOZOWANIE W PRODUKTACH KOSMETYCZNYCH:  5 - 50% (dopuszczalne do 100%) 

 PRZECHOWYWANIE: W suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl