OLEJ MIGDAŁOWY

Wysyłka w: 5 dni
Cena: 49,00 zł 49.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OPIS DZIAŁANIA.

Delikatny olej o jasnozłotej barwie, przyjemnym słodkim smaku i zapachu.
Zawiera witaminy A,D i E oraz szereg kwasów nienasyconych i nasyconych (oleinowy – omega-9, linolowy – omega-3, palmitynowy, stearynowy).
Jest doskonałym emolientem – czyli nadaje skórze elastyczność, zapobiega utracie wody z głębszych jej warstw oraz naskórka. Olej migdałowy łagodzi stany podrażnienia, niweluje zaczerwienienia, jest doskonałym środkiem zapobiegającym rozstępom, regeneruje skórę po oparzeniach m.in. słonecznych, działa przeciwzmarszczkowo, chroni i regeneruje włosy.
Olej jest bardzo delikatny, polecany przez specjalistów jako bezpieczny do stosowania dla dzieci i kobiet w ciąży.

WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE.

Jasno-złoty płyn o słodkim smaku i zapachu. Wrażliwy na podgrzewanie powyżej 70 st C. Przechowywany w temp 18 st C ulega zestaleniu.

ZASTOSOWANIE
Doskonały zarówno jako samodzielny olej do stosowania na skórę twarzy, ciała oraz włosy, jak i też składnik kremów do twarzy, balsamów do ciała, mieszanek do włosów i masażu ciała.
Dla skóry suchej, wrażliwej – zmniejsza suchość, łagodzi podrażnienia, głęboko nawilża.
Dla skóry dojrzałej, suchej – zmniejsza zmarszczki, uelastycznia skórę, wygładza, daje uczucie komfortu.
Dla suchych włosów – jako samodzielny kompres, pozostawiony na 30 min na włosach przed umyciem. Po myciu włosy stają się miękkie, delikatne i błyszczące, dobrze nawilżone. Regeneruje włosy zniszczone zabiegami fryzjerskimi a także uszkodzone przez niekorzystne warunki atmosferyczne.
Do masażu – jako olej samodzielny- przy rozstępach, a także jako profilaktyka rozstępów w trakcie ciąży, można go również mieszać z innymi gęściejszymi olejami (np. olej z kiełków pszenicy, avocado).


DOZOWANIE W PRODUKTACH KOSMETYCZNYCH.

Do 100% 

PRZECHOWYWANIE

W suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł ciepła i światła, najlepiej w ciemnych butelkach.

UWAGI I PORADY PRAKTYCZNE.

Olej migdałowy jest doskonałym nośnikiem zapachów. Na jego bazie można przygotowywać własne perfumy olejowe przy użyciu naturalnych olejków eterycznych.

 

Dane techniczne

INCI PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL
Opakowanie Butelka szklana
Pojemność 50 g
Działanie ochronne, uelastyczniające, wygładzające, przeciwzmarszczkowe, nawilżające; stosowany w profilaktyce rozstępów
Certyfikat Organiczny/Tłoczony na zimno
Kategoria Nawilżenie/Wygładzenie
Kiedy stosować Dzień
Przechowywanie w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych pojemnikach
Bezpieczeństwo stosowania Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).
Opinia specjalisty „Bardzo delikatny, lekki olej; świetnie się sprawdza w preparatach dla dzieci oraz jako olej do masażu”

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl