Olej sezamowy

Wysyłka w: 5 dni
Cena: 39,00 zł 39.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OPIS DZIAŁANIA.

Gęsty olej, odporny na utlenianie.
Zawiera dużą ilość witaminy E (naturalne tokoferole), witaminy z grupy B, minerały (wapń, fosfor, magnez), białka, lecytyny, nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym dużą ilość linolowego – omega-6). Olej ma własny system konserwantów – sezamol, sezaminę oraz dużą ilość tokoferoli (silne przeciwutleniacze), dzięki czemu olej jest bardzo stabilny i odporny na jełczenie.
Zmiękcza skórę, silnie nawilża, ochrania, oczyszcza skórę tłustą, z zaskórnikami, rozjaśnia plamy na skórze, chroni przed słońcem (faktor SPF4), silnie regeneruje.
Bardzo bezpieczny olej, nie alergizuje. Doskonały do masażu - działa rozgrzewająco (reguluje pracę gruczołów łojowych), oczyszcza skórę z toksyn, poprawia krążenie.

WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE.

Jasno-żółty olej, odporny na jełczenie, o charakterystycznym delikatnym zapachu.

ZASTOSOWANIE
W kremach, balsamach, mleczkach, oliwkach do demakijażu. Można go również dodawać do gotowych kosmetyków.
Dla skóry suchej i dojrzałej – silnie nawilża, zmiękcza, uelastycznia, silnie regeneruje, zapobiega utracie wody z głębszych warstw skóry.
Dla skóry problematycznej (stany zapalne, zaskórniki) – działa przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo.
Dla skóry z przebarwieniami – zmniejsza plamy soczewicowate (ciemne plamy na skórze twarzy i rąk).
Do włosów – doskonale nawilża, wzmacnia włosy wiotkie.
Do masażu (w mieszankach od 5 do 30%) – rozgrzewa skórę, detoksykuje, poprawia krążenie.

DOZOWANIE W PRODUKTACH KOSMETYCZNYCH.

5% - 100% 

PRZECHOWYWANIE

W chłodnym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętych pojemnikach.

UWAGI I PORADY PRAKTYCZNE.

Olej o niezwykle wszechstronnym działaniu – zarówno dla skóry młodej jaki dojrzałej. Świetnie sprawdzi się w kosmetykach dla skóry trądzikowej.

 

Dane techniczne

INCI SESAMUM INDICUM OIL
Opakowanie Butelka szklana
Pojemność 50 g
Działanie nawilżające, odżywcze, regenerujące, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, ochronne, olej zmniejsza przebarwienia
Certyfikat Naturalny/Oczyszczony
Kategoria Nawilżenie/Odżywienie
Kiedy stosować Noc
Przechowywanie w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych pojemnikach
Bezpieczeństwo stosowania Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).
Opinia specjalisty „Wspaniały olej na przebarwienia i cienie pod oczami”

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl