OLEJ Z CZARNEGO KMINU (OLEJ Z CZARNUSZKI)

Wysyłka w: 5 dni
Cena: 49,00 zł 49.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OPIS DZIAŁANIA.

olej znany już w czasach starożytnych, zwany „złotem faraonów”.

Zawiera ponad sto witamin, minerałów, kwasów tłuszczowych, m.in. dużo kwasów tłuszczowych nienasyconych (linolowy, linolenowy, oleinowy, eikozadienowy – bardzo rzadko występujący w przyrodzie), witaminy A, z grupy B, C, niacyna, folacyna.

Olej ma bardzo silne właściwości przeciwzapalne, immunostymulujące i przeciwutleniające. Działa przeciwbólowo, przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwwirusowo.

Doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu.

WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE.

Olej o barwie ciemnego miodu, lekko piekącym smaku i korzenno-zielonym zapachu.

ZASTOSOWANIE

Jako składnik kremów do twarzy, mieszanek drogocennych olejów jako serum, balsamów do ciała, mieszanek do masażu, mikstur do włosów.
- dla skóry dojrzałej, starzejącej się – uelastycznia, niszczy wolne rodniki – działa przeciwstarzeniowo
- dla skóry suchej, spierzchniętej – łagodzi uszkodzenia, szorstkość skóry, wygładza
- dla skóry problematycznej, trądzikowej – przeciwzapalnie, kojąco w przypadku łuszczycy, egzemy, przeciwalergicznie, przy zakażeniach grzybiczych, wypryskach, zmianach trądzikowych,
- do włosów suchych, kruchych, łamiących się - kompresy
- do masażu – w stanach zapalnych skóry, problemach artretycznych, bólach mięśniowych i stawowych.

DOZOWANIE W PRODUKTACH KOSMETYCZNYCH.

1 % - 100%. Może być używany samodzielnie, jak i w mieszankach olejów.

PRZECHOWYWANIE

W ciemnych opakowaniach, w chłodnym i ciemnym miejscu.

UWAGI I PORADY PRAKTYCZNE.

Doskonały środek do likwidowania stanów zapalnych, zaczerwienienia skóry. Mielone nasiona czarnuszki mogą służyć jako naturalny peeling.

Dane techniczne

INCI NIGELLA SATIVA SEED OIL
Opakowanie Butelka szklana
Pojemność 50 g
Certyfikat Naturalny/Tłoczony na zimno
Kategoria Nawilżenie
Kiedy stosować Dzień / Noc
Przechowywanie W ciemnych opakowaniach, w chłodnym i ciemnym miejscu.
Bezpieczeństwo stosowania Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).
Opinia specjalisty „Olej zawiera wiele składników biologicznie czynnych, cenny produkt kosmetyczny”

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl