Olej z nasion malin

Wysyłka w: 5 dni
Cena: 49,00 zł 49.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni

Opis

OPIS DZIAŁANIA.

Delikatny olej o lekkim owocowym zapachu, doskonale się rozprowadza i wchłania

Bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych – omega-3 i omega-6 (kwas linolenowy i linolowy) oraz omega-9 (oleinowy).

Zawiera karotenoidy (witamina A), tokoferole (witamina E), kwas elagowy.

Działa przeciwzapalnie (!), nawilżająco, przeciwalergicznie, zmniejsza ilość zaskórników (przez hamowanie rogowacenia gruczołów łojowych), wspomaga gojenie się ran, oparzeń i odmrożeń, działa antyoksydacyjnie. Absorbuje promieniowanie UV (na poziomie SPF 28-30).

Hamuje utratę wody z naskórka. Poprawia jędrność skóry – przez zwiększenie produkcji kolagenu i elastyny.

Wzmacnia barierę ochronną skóry – poprzez działanie kwasów linolowego i linolenowego skóry.

WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE.

Lekki olej, trwały.

ZASTOSOWANIE

Jako samodzielny olej do skóry twarzy, ciała, włosów; jako składnik kremów, balsamów, mleczek.

Polecany:
- dla skóry suchej, wrażliwej, dojrzałej – silnie nawilża, nadaje miękkość, gładkość, ujędrnia, zmniejsza zmarszczki
- dla skóry problematycznej – ze stanami zapalnymi, alergią, podrażnieniami, poparzonej, uszkodzonej słońcem - pobudza regenerację skóry, goi rany i podrażnienia, oparzenia, odmrożenia, działa przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, łagodzi pokrzywki, egzemy
- dla skóry tłustej, trądzikowej – przeciwdziała zaskórnikom
- dla skóry wrażliwej- jako środek wspomagający ochronę przeciwsłoneczną

DOZOWANIE W PRODUKTACH KOSMETYCZNYCH.

5% - 100%

PRZECHOWYWANIE

W suchym i chłodnym miejscu (do 10 st. C)

UWAGI I PORADY PRAKTYCZNE.

Olej wykazuje działanie fotoochronne, jednak ze względu na trudność w stwierdzeniu rzeczywistego faktora przeciwsłonecznego (w zależności od partii produktu może się on wahać od 20 do nawet 50 SPF) dla skóry wymagającej dużego zabezpieczenia przeciwsłonecznego sugerujemy zastosowanie dodatkowego preparatu chroniącego przed promieniowaniem UV.

 

Dane techniczne

INCI RUBUS IDEUS SEED OIL
Opakowanie Butelka szklana
Pojemność 50 g
Certyfikat Naturalny/Tłoczony na zimno
Kategoria Nawilżenie/Wygładzenie
Kiedy stosować Noc
Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu (do 10 st. C )
Bezpieczeństwo stosowania Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).
Opinia specjalisty „Surowiec doskonale nawilża, łagodzi podrażnienia, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną”

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl