HYDROLAT LAWENDOWY, 100g

Działanie kojące, łagodzące, przeciwzapalne.

Idealny zamiennik toniku pochodzący prosto z natury! Niemalże każdy typ skóry będzie czerpał korzyści z jego zastosowania. Szczególnie do pielęgnacji skóry wrażliwej, z tendencją do nadmiaru sebum.

Piękny kolaż substancji aktywnych!

WYSTARCZY NA: około 3 miesiące (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).


Realizacja zamówienia w 48h

Darmowa dostawa od 300zł

Rzemieślnicza produkcja

Oleje z całego świata

Wegańskie i naturalne

Nietestowane na zwierzętach

49,00 

49,00 

Opis

HYDROLAT LAWENDOWY

 

 

Otrzymywany z kwiatów lawendy wąskolistnej. Roślina niezwykle często stosowana w kosmetyce o bardzo szerokim działaniu. Materiał roślinny jest bogaty w pochodne polifenolowe i trójterpenowe (kwas ursolowy i rozmarynowy), substancje goryczowe, garbniki, dzięki temu posiada silne właściwości antyseptyczne, antyoksydacyjne, łagodzące. Hydrolat zawiera olejek eteryczny o znanych właściwościach przeciwzapalnych, łagodzących. W mechanizmie aromaterapii – działa uspokajająco, ułatwia zasypianie, tonizuje, likwiduje lęki i stany podenerwowania. Preparat jest szeroko stosowany w kosmetyce – jest odpowiedni dla skóry wrażliwej, tłustej, mieszanej, starzejącej się, suchej. Łagodzi objawy ukąszenia owadów – działa przeciwświądowo. Łagodzi podrażnienia posłoneczne.

Zastosowanie:

Jako samodzielny tonik do nawilżania czy przemywania skóry, lub składnik receptur kosmetycznych – kremów, balsamów, maseczek, płynów do przemywania skóry, wód odświeżających do ciała, włosów, skóry głowy, płynów po goleniu.

dla skóry wrażliwej, podrażnionej – łagodzi, koi podrażnienia, działa przeciwzapalnie, gojąco.
dla skóry suchej, starzejącej się – likwidując wolne rodniki niweluje objawy starzenia się skóry – lekkie zmarszczki, przebarwienia.
dla skóry tłustej, trądzikowej – reguluje wydzielanie sebum, matuje, wspomaga leczenie drobnych ranek, działa przeciwzapalnie, gojąco, lekko ściągająco – zmniejsza widoczność porów skóry.
do pielęgnacji włosów – odpowiedni do włosów farbowanych, stabilizuje kolor włosów.

Dozowanie i uwagi praktyczne: do 100% jako tonik. Jest także idealnym surowcem uzupełniający działanie oleju.

INCI: Lavandula Angustifolia Flower Water

Przechowywanie: W szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła.

Bezpieczeństwo stosowania: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. Laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.).

Pojemność: 100g.

Dodatkowe informacje

Waga 0.1 g

Wysyłka

Kosmetyki wysyłamy do 48h od momentu przyjęcia zamówienia (bądź otrzymania wpłaty na konto w przypadku przelewów bankowych). Produkty wysyłamy od poniedziałku do czwartku do godziny 14:00*

*ze względu na to, iż tworzymy świeże kosmetyki, niekonserwowane chemicznie nie chcemy przesyłać ich do Państwa w piątek, ponieważ przez weekend magazynowane są przez przewoźnika w nieznanych nam warunkach, które mogą mieć wpływ na jakość kosmetyków.

 

W przypadku pytań, prosimy o kontakt telefoniczny (572 728 528) lub mailowy creamy@creamy.pl.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “HYDROLAT LAWENDOWY, 100g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pamiętaj, że Twoja opinia zostanie opublikowana po zaakceptowaniu przez administratora strony.