OLEJ CACAY NIERAFINOWANY, 30g

69,00 

69,00 

Działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające, odżywcze.

Badania pokazują, że olej cacay jest zdolny do redukowania zmarszczek, wspomagania nawilżenia skóry, jej jędrności i elastyczności oraz gładkości. Idealny w pielęgnacji anti-aging. Nadaje się nawet do skóry wrażliwej. Retinol aktywuje naturalne procesy odnowy skóry, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury!

WYSTARCZY NA: około 2,5 miesiąca (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).


Realizacja zamówienia w 48h

Darmowa dostawa od 300zł

Szklane opakowania zero waste

Oleje z całego świata

Wegańskie i naturalne

Szanujemy zwierzęta

Opis

NIERAFINOWANY OLEJ CACAY

 

Olej cacay to odkryty niedawno, jeden z najlepiej strzeżonych sekretów Amazonii, który służył lokalnym społecznościom tego dziewiczego regionu do pielęgnacji skóry i włosów od starożytnych czasów. Pochodzący z orzechów majestatycznego drzewa amazońskiego o nazwie “cacay” (caryodendron orinocense), ten cenny olej otrzymywany jest poprzez specjalny proces, który zachowuje wszystkie jego właściwości i korzyści. Łączy on najlepsze cechy wielu z najbardziej poszukiwanych olejów wykorzystywanych w kosmetykach. Wygrywa z olejem arganowym pod względem zawartości kwasu linolowego i witaminy E, a retinolu ma więcej niż olej z dzikiej róży. Witamina E zawarta w oleju zapewnia komórkom odżywienie i chroni je przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które są główna przyczyną starzenia.

Zastosowanie:

Jako składnik olejowego serum lub mieszanki olejów dobranych do typu cery bądź jako dodatek do kosmetyków jak maseczki / kremy / balsamy / odżywki. Jest polecany do każdego typu skóry potrzebującej pielęgnacji anti-aging.

Dozowanie i uwagi praktyczne: Może być używany samodzielnie, do 100% lub jako składnik aktywny. Nakładając olej na skórę – jako produkt samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

INCI: Caryodendron Orinocense Seed Oil

Przechowywanie: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w tempearturze pokojowej. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Bezpieczeństwo stosowania: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięty.

Pojemność: 30g.

Wysyłka

Kosmetyki wysyłamy do 48h od momentu przyjęcia zamówienia (bądź otrzymania wpłaty na konto w przypadku przelewów bankowych). Produkty wysyłamy od poniedziałku do czwartku do godziny 14:00*

*ze względu na to, iż tworzymy świeże kosmetyki, niekonserwowane chemicznie nie chcemy przesyłać ich do Państwa w piątek, ponieważ przez weekend magazynowane są przez przewoźnika w nieznanych nam warunkach, które mogą mieć wpływ na jakość kosmetyków.

 

W przypadku pytań, prosimy o kontakt telefoniczny (572 728 528) lub mailowy creamy@creamy.pl.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “OLEJ CACAY NIERAFINOWANY, 30g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pamiętaj, że Twoja opinia zostanie opublikowana po zaakceptowaniu przez administratora strony.