OLEJ JOJOBA NIERAFINOWANY, 50ml

(1 opinia klienta)

49,00 

(1 opinia klienta)

49,00 

Działanie nawilżające, regulujące sebum, łagodzące.

Jest to surowiec kosmetyczny niezwykle biokompatybilny z ludzką skórą, wygładza ją i wzmacnia.

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury.

WYSTARCZY NA: około 3 miesiące (jedna aplikacja dziennie).


Realizacja zamówienia w 48h

Darmowa dostawa od 300zł

Szklane opakowania zero waste

Oleje z całego świata

Wegańskie i naturalne

Szanujemy zwierzęta

Opis

NIERAFINOWANY OLEJ JOJOBA

 

 

Jest to olej – lub właściwie ciekły wosk – wyciskany z nasion krzewu simondsii; lekki i dobrze wchłanialny Zawiera skwalen (naturalny składnik cementu międzykomórkowego), który chroni przed transepidermalną utratą wody z głębszych warstw skóry, działa antyoksydacyjnie, chroni przed działaniem czynników zewnętrznych (np. promieniowaniem UV). Prócz tego zawiera fitosterole, mieszaninę nienasyconych kwasów tłuszczowych, palmitynian cetylu. Doskonale natłuszcza i odżywia skórę, reguluje wydzielanie sebum. Skóra po zastosowaniu jest miękka, delikatna i nawilżona. Wzmacnia barierę ochronną skóry przez uszczelnianie warstwy cementu międzykomórkowego, chroni przed uszkodzeniami zewnętrznymi. Łagodzi stany zapalne, egzemy, pomocniczo jest stosowany w łuszczycy, zapobiega powstawaniu rozstępów.

Zastosowanie:

dla skóry suchej, wrażliwej, podrażnionej, z egzemą, stanami zapalnymi – stosowany bezpośrednio na skórę, składnik kremów, balsamów, masła do twarzy i ciała.
do włosów przesuszonych i łamliwych – jako maska.

Dozowanie i uwagi praktyczne: 5% – 100%.

Nakładając olej na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil

Przechowywanie: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, temperaturze pokojowej. Olej bardzo odporny na utlenianie i na wysoką temperaturę – może być podgrzewany do temp 300 st c.

Bezpieczeństwo stosowania: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Jeśli olej będzie przechowywany w lodówce może bardzo zgęstnieć. Pozostawiony w temperaturze pokojowej ulegnie upłynnieniu.

Pojemność: 50ml.

1 opinia dla OLEJ JOJOBA NIERAFINOWANY, 50ml

Napisz pierwszą opinię o “OLEJ JOJOBA NIERAFINOWANY, 50ml”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pamiętaj, że Twoja opinia zostanie opublikowana po zaakceptowaniu przez administratora strony.