OLEJ

OLEJ MORINGA NIERAFINOWANY, 30g

Wysyłka: 48h*

Działanie przeciwzapalne, regenerujące, odżywcze.

Niezwykły olej o silnych właściwościach odżywczych, regenerujących. Sprowadzony przez założycielkę marki Creamy prosto z jej rodzinnego Haiti! Jesteśmy jedyną polską marką posiadającą ten rzadki, niezwykły surowiec. Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury.

WYSTARCZY NA: około 2,5 miesiąca (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).

 

78,00 

Szczegółowe informacje

OLEJ MORINGA

 

Jesteśmy jedyną polską marką, która posiada olej moringa z Haiti. Tłoczony jest z nasion „drzewa życia”, niezwykle bogaty w składniki odżywcze. Przez miejscowych olej traktowany jest jako panaceum na wszelakie dolegliwości. Zawiera dużą ilość kwasu oleinowego (ok 70% całkowitej masy tłuszczów). W porównaniu do innych olejów roślinnych o dużej zawartości kwasu oleinowego (np. oliwa z oliwek, słonecznikowy, z krokosza barwierskiego) ma niższą liczbę kwasową i jodową – co świadczy o dużej stabilności i odporności na utlenianie. Olej zawiera również we frakcji niezmydlalnej duże ilości steroli roślinnych (beta-sitosterol, stigmasterol) – co wpływa na odżywienie skóry.

Działa głęboko nawilżająco, odżywczo, oczyszcza pory, rozświetla cerę, poprawia jej koloryt. Działa przeciwstarzeniowo, przeciwzmarszczkowo. Normalizuje wydzielanie sebum, zapobiega powstawaniu zaskórników i wyprysków. Koi i przyspiesza gojenie skóry uszkodzonej, podrażnionej promieniowaniem UV, czynnikami atmosferycznymi (słońce, mróz), po zranieniach, po ukąszeniach owadów. Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie – łagodzi objawy stanów zapalnych, ugryzień owadów. Dzięki dużej zawartości kwasu oleinowego – wspomaga transport transepidermalny, wzmacnia barierę ochronną skóry. Ciekawostka – sproszkowane nasiona moringa dodane do wody, służą do oczyszczania z zanieczyszczeń bakteryjnych i wirusowych – niszczą nawet szczep bakterii eschericha coli.

Stosowanie i uwagi praktyczne

Olej moringa – zastosowanie:

dla skóry suchej, wrażliwej – nawilża i koi podrażnienia
dla skóry trądzikowej i tłustej – zmniejsza wykwity trądzikowe
dla skóry podrażnionej – łagodzi podrażnienia i stany zapalne, przyspiesza gojenie skóry
dla skóry dojrzałej, z oznakami starzenia – likwiduje zmarszczki, bruzdy, poszarzenie skóry
do włosów – suchych, trudno rozczesujących się
do masażu

Dozowanie i uwagi praktyczne: 1-100%.

W kosmetykach do twarzy dobrze jest łączyć go z innymi lżejszymi olejami np. migdałowym, z nasion malin, porzeczkowym, winogronowym. Nakładając olej moringa na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną i gładką.

INCI: Moringa Oleifera Seed Oil

Przechowywanie: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. W niskich temperaturach tężeje.

Bezpieczeństwo stosowania: Tylko do użytku zewnętrznego. Oleju moringa nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, szczelnie zamknięty.

Pojemność: 30g.

 

Wysyłka

Kosmetyki wysyłamy do 48h od momentu przyjęcia zamówienia (bądź otrzymania wpłaty na konto w przypadku przelewów bankowych). Produkty wysyłamy od poniedziałku do czwartku do godziny 14:00*

*ze względu na to, iż tworzymy świeże kosmetyki, niekonserwowane chemicznie nie chcemy przesyłać ich do Państwa w piątek, ponieważ przez weekend magazynowane są przez przewoźnika w nieznanych nam warunkach, które mogą mieć wpływ na jakość kosmetyków.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “OLEJ MORINGA NIERAFINOWANY, 30g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pamiętaj, że Twoja opinia zostanie opublikowana po zaakceptowaniu przez administratora strony.