OLEJ

OLEJ PERILLA, 50g

Wysyłka: 48h*

Działanie przeciwzapalne, nawilżające, łagodzące.

Doskonały olej do skóry alergicznej, łagodzi stany zapalne. Doskonały środek do likwidowania trądziku, który wykazuje właściwości przeciwbakteryjne.

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury!

WYSTARCZY NA: około 3 miesiące (przy założeniu jednej aplikacji dziennie).

49,00 

49,00 

Szczegółowe informacje

OLEJ Z PACHNOTKI (PERILLA)

 

 

Niezwykle cenny olej otrzymywany z owoców (rozłupek) pachnotki zwyczajnej (lub uprawnej). Olej zawiera bardzo dużą ilość kwasów omega-3 (kwas alfa-linolenowy-ala), omega-6 (linolowy) oraz omega-9 (oleinowy) a także antocyjany, flawonoidy, związki fenolowe (kwas rozmarynowy, luteolin, kwercetyna, katechina, apigenin – silne przeciwutleniacze). Kompozycja tych związków ma silne właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwalergiczne. Dzięki temu olej z pachnotki jest doskonałym środkiem do likwidowania trądziku (przeciwdziała aktywności propionibacterium acnes – bakterii, która wywołuje trądzik młodzieńczy).

Zastosowanie:

W kremach, balsamach, lotionach:

· dla skóry trądzikowej – działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie
· dla skóry problematycznej – działa przeciwzapalnie w przewlekłych stanach zapalnych skóry, w świądzie, łagodzi objawy alergii skórnej, hamuje reakcje uczuleniowe, ma silne właściwości przeciwbakteryjne, pobudza regenerację uszkodzonych tkanek,
· dla skóry tłustej ze skłonnością do wyprysków – likwiduje zaskórniki, hamuje rogowacenie ujść gruczołów łojowych do wyprysków
· dla skóry dojrzałej – ze względu na silne właściwości antyoksydacyjne – działanie przeciwstarzeniowe, wspomaga tworzenie kolagenu i elastyny – zwiększa elastyczność skóry zwiotczałej
· dla skóry suchej, atopowej – łagodzi świąd, suchość, zmniejsza parowanie wody – likwiduje odwodnienie skóry łuszczącej się, hamuje objawy egzemy atopowej
· olejowy kompres do włosów suchych, łamliwych, rozdwajających się na końcach.

Dozowanie i uwagi praktyczne: do 100%.

Olej na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

INCI: Perilla Frutescens Seed Oil

Przechowywanie: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Bezpieczeństwo stosowania: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.) Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięty.

Pojemność: 50g.

Wysyłka

Kosmetyki wysyłamy do 48h od momentu przyjęcia zamówienia (bądź otrzymania wpłaty na konto w przypadku przelewów bankowych). Produkty wysyłamy od poniedziałku do czwartku do godziny 14:00*

*ze względu na to, iż tworzymy świeże kosmetyki, niekonserwowane chemicznie nie chcemy przesyłać ich do Państwa w piątek, ponieważ przez weekend magazynowane są przez przewoźnika w nieznanych nam warunkach, które mogą mieć wpływ na jakość kosmetyków.

 

W przypadku pytań, prosimy o kontakt telefoniczny (572 728 528) lub mailowy creamy@creamy.pl.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “OLEJ PERILLA, 50g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pamiętaj, że Twoja opinia zostanie opublikowana po zaakceptowaniu przez administratora strony.