OLEJ Z CZARNEGO KMINU (OLEJ Z CZARNUSZKI) NIERAFINOWANY, 50g

49,00 

Działanie przeciwzapalne, przeciwutleniające, przeciwdrobnoustrojowe.

Zwany “złotem faraonów” – olej ten zawiera wiele składników biologicznie czynnych. Doskonały środek do likwidowania stanów zapalnych, zaczerwienień skóry.

Tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury!

WYSTARCZY NA: około 3 miesiące (jedna aplikacja dziennie).

 


Realizacja zamówienia w 48h

Darmowa dostawa od 300zł

Szklane opakowania zero waste

Oleje z całego świata

Wegańskie i naturalne

Szanujemy zwierzęta

Opis

NIERAFINOWANY OLEJ Z CZARNEGO KMINU

 

 

Olej znany już w czasach starożytnych, zwany „złotem faraonów”. Zawiera ponad sto witamin, minerałów, kwasów tłuszczowych, m.in. dużo kwasów tłuszczowych nienasyconych (linolowy, linolenowy, oleinowy, eikozadienowy – bardzo rzadko występujący w przyrodzie), witaminy A, z grupy B, C, niacynę, folacynę. Olej ma bardzo silne właściwości przeciwzapalne, immunostymulujące i przeciwutleniające. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwwirusowo. Doskonale się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu.

Zastosowanie:

Jako składnik kremów do twarzy, mieszanek drogocennych olejów (jako serum), balsamów do ciała, mieszanek do masażu, mikstur do włosów.

Jest polecany:

•    dla skóry dojrzałej, starzejącej się – uelastycznia, niszczy wolne rodniki – działa przeciwstarzeniowo
•    dla skóry suchej, spierzchniętej – łagodzi uszkodzenia, szorstkość skóry, wygładza
•    dla skóry problematycznej, trądzikowej – działa przeciwzapalnie, kojąco (w przypadku łuszczycy, egzemy), przeciwalergicznie, stosowany przy zakażeniach grzybiczych, wypryskach, zmianach trądzikowych
•    do włosów suchych, kruchych, łamiących się – jako kompres
•    do masażu – w stanach zapalnych skóry, problemach artretycznych, bólach mięśniowych i stawowych

Dozowanie i uwagi praktyczne: 1 % – 100%.

Może być używany samodzielnie, jak i w mieszankach olejów. Nakładając oleje na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem, a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale  i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

INCI: Nigella Sativa Seed Oil.

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Bezpieczeństwo stosowania: tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.) Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięty.

Pojemność: 50g.

Dodatkowe informacje

Waga0.05 g

Wysyłka

Kosmetyki wysyłamy do 48h od momentu przyjęcia zamówienia (bądź otrzymania wpłaty na konto w przypadku przelewów bankowych). Produkty wysyłamy od poniedziałku do czwartku do godziny 14:00*

*ze względu na to, iż tworzymy świeże kosmetyki, niekonserwowane chemicznie nie chcemy przesyłać ich do Państwa w piątek, ponieważ przez weekend magazynowane są przez przewoźnika w nieznanych nam warunkach, które mogą mieć wpływ na jakość kosmetyków.

 

W przypadku pytań, prosimy o kontakt telefoniczny (572 728 528) lub mailowy creamy@creamy.pl.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “OLEJ Z CZARNEGO KMINU (OLEJ Z CZARNUSZKI) NIERAFINOWANY, 50g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pamiętaj, że Twoja opinia zostanie opublikowana po zaakceptowaniu przez administratora strony.