OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY NIERAFINOWANY, 50 g

49,00 

OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY NIERAFINOWANY, 50 g

49,00 

Działanie odżywcze, regenerujące, przeciwzapalne.

Bardzo dobry składnik kosmetyczny szczególnie dla skóry dojrzałej. Zwany „olejkiem młodości”.

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury!

WYSTARCZY NA: około 3 miesiące (jedna aplikacja dziennie).


Realizacja zamówienia w 48h

Darmowa dostawa od 300zł

Szklane opakowania zero waste

Oleje z całego świata

Wegańskie i naturalne

Szanujemy zwierzęta

Opis

NIERAFINOWANY OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY

 

Olej otrzymywany z owoców róży dzikiej. Zawiera: nienasycone kwasy tłuszczowe (linolowy, linolenowy), witaminy (wyjątkowo duże stężenie witaminy C), minerały, karotenoidy (beta-karoten, zeaksantyna, likopen). Olej świetnie się wchłania, dobrze rozprowadza, ma bardzo ładną, czerwono-pomarańczową barwę. Ma wszechstronne działanie – antyoksydacyjne (chroni przed negatywnym wpływem wolnych rodników), przeciwzmarszczkowe, przeciwzapalne, ściągające, nawilżające, regenerujące, zmniejszające blizny, antyseptyczne, zmniejsza pory skóry i działa lekko ściągająco.

Zastosowanie:

W kremach, balsamach, serach:

•    dla skóry suchej – nawilża,
•    dla skóry dojrzałej – rozjaśnia przebarwienia, zmniejsza powstawanie zmarszczek, regeneruje, przyspiesza odbudowę kolagenu, poprawia elastyczność skóry
•    dla skóry z problemami – zmniejsza blizny, działa przeciwzapalnie przy podrażnieniach, leczy oparzenia, zmniejsza rozstępy, łagodzi skutki działania promieniowania uv
•    dla skóry wokół oczu – zmniejsza kurze łapki
•    dla skóry tłustej i mieszanej – zmniejsza widoczność rozszerzonych porów skóry.

Dozowanie i uwagi praktyczne: 2% – 100%.

Nakładając olej na skórę – jako kosmetyk samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale  i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

Inci: rosa canina fruit oil

Przechowywanie: w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w lodówce. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Bezpieczeństwo stosowania: tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.). Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięty.

Pojemność: 50g.