OLEJ Z OPUNCJI FIGOWEJ NIERAFINOWANY, 10g

Działanie regenerujące, odmładzające, odżywcze.

Luksus najdroższego na świecie oleju o właściwościach przeciwstarzeniowych! Zawarte w jego składzie sterole mają silne działanie przeciwzmarszczkowe i poprawiające elastyczność skóry.

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany – esencja bogactwa natury.

WYSTARCZY NA: około 2 miesiące (przy założeniu miejscowej aplikacji raz dziennie).


Realizacja zamówienia w 48h

Darmowa dostawa od 300zł

Rzemieślnicza produkcja

Oleje z całego świata

Wegańskie i naturalne

Nietestowane na zwierzętach

69,00 

Opis

OLEJ Z OPUNCJI FIGOWEJ

Olej z opuncji figowej jest najprawdopodobniej najdroższym olejem świata. Potrzeba około pół tony owoców, aby otrzymać 1 litr tego drogocennego oleju. Jednak zdecydowanie warto po niego sięgnąć. Doskonale nawilża i odżywia, znany jest z działania przeciwzmarszczkowego – wygładza i zwiększa gęstość skóry, dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego, który ma duże znaczenie we wzmocnieniu ochronnej warstwy lipidowej skóry. Bogaty w witaminę E, naturalny antyoksydant, chroni przed fotostarzeniem i wolnymi rodnikami. Zawiera także cenne fitosterole odpowiedzialne za regenerację naskórka oraz minerały (m.in. cynk, magnez czy potas). Dodatkowym plusem jest lekka konsystencja i szybkie wchłanianie oleju, dzięki czemu nie pozostawia nieprzyjemnej tłustej warstwy.

Zastosowanie:

Samodzielnie, jako składnik olejowego serum lub jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów.
dla skóry dojrzałej – działa przeciwzmarszczkowo
dla skóry suchej, wrażliwej i podrażnionej – łagodzi stany zapalne i podrażnienia
dla skóry tłustej – reguluje nadprodukcję sebum przez gruczoły łojowe

Dozowanie i uwagi praktyczne: 1-100%.

Nakładając olej na skórę – jako produkt samodzielny – najlepiej zwilżyć twarz wodą/hydrolatem a następnie używając kilku kropli oleju wykonać delikatny masaż twarzy. Wytworzona w ten sposób na powierzchni skóry emulsja, pod wpływem ciepła dłoni doskonale i szybko się wchłonie, pozostawiając twarz delikatną, gładką i z odczuciem nawilżenia.

INCI: Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

Przechowywanie: W szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu. Chronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza i wilgoci.

Bezpieczeństwo stosowania: Tylko do użytku zewnętrznego. Nie stosować bezpośrednio na skórę zranioną lub po inwazyjnych zabiegach kosmetycznych (np. Laseroterapia, głęboki peeling, mikrodermabrazja itp.) Po otwarciu opakowania najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty.

Pojemność: 10g.

Wysyłka

Wysyłka w 48h. Od poniedziałku do czwartku do godziny 14:00*

*ze względu na to, iż tworzymy świeże kosmetyki, niekonserwowane chemicznie nie chcemy przesyłać ich do Państwa w piątek, ponieważ przez weekend magazynowane są przez przewoźnika w nieznanych nam warunkach, które mogą mieć wpływ na jakość kosmetyków.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “OLEJ Z OPUNCJI FIGOWEJ NIERAFINOWANY, 10g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pamiętaj, że Twoja opinia zostanie opublikowana po zaakceptowaniu przez administratora strony.